Praha

Praha

torsdag 1 december 2011

Storm på norska västkusten

Sitter på hotellrummet i Ålesund på norska västkusten och lyssnar till stormen utanför. Huh, vädret har varit verkligen omväxlande här idag. Sol, kraftig vind, regn, svag vind, ösregn... På webbsidan storm.no (! ja, vad väntar man sig inte av vädret i det här landet...) står det att det för tillfället är "liten kuling fra vest" - låter betydligt häftigare där ute, undrar om man vågar sticka ut huvudet på stan för att få i sig lite mat ännu.
Tröstande var det här citatet... "Orkanen som tidligere ble varslet er nå moderert til full storm, men det kan være nok for de fleste" ... eller så inte.
Men imorgon på morgonen skall det vara "frisk vind fra vest" och startbanan på Ålesunds flygfält ligger i västlig riktning, så då får vi fin luft under vingarna och dessutom medvind ner mot Oslo.
Ålesund är en väldigt fin by (alltså stad) i jugend-stil, gårdagens middag bestod av utstökta fiskrätter och dagens program (möte med en kund) avslutade med att chefen för firman tog oss på en biltur runt byn och upp på ett berg med fantastisk utsikt över staden som ligger utspridd på flera öar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar