Praha

Praha

söndag 18 december 2011

En sockerbagare här bor i staden...

Julbaket är undanstökat. Pepparkakorna blev mycket lyckade, millimetertunna och lagom knapriga. Och bara ett tio-tal blev lite mörka i kanterna (och sista plåten brände jag, glömde ställa in klockan, men den räknas inte för det var redan 3:e omgången av utkavling så de hade jag ändå övervägt att egentligen inte baka alls). Det är rätt kritiskt med dessa pepparkakor som skall vara väldigt tunna och gräddas max 4 minuter.Nu är burkarna packade med pepparkakor, en till mitt jobb, en till Petrs jobb och en till familjen i Trinec. Hoppas på att kollegerna gillar dem.
Lyckad blev också den ultimata kryddiga dadelkakan som jag bakade igår. Vi avnjöt den tillsammans med en fräsch lingonkvarg igår kväll som avslutning på vår julmiddag som bestod av couscous-sallad med gambas till förrätt och grisfilet, ugnsbakade potatisklyftor, grönsaker och rödvinssås till huvudrätt. Därtill ett gott argentiskt rödvin och sedan glögg (inhandlad på IKEA).

(Idag låter det här som en matblogg...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar