Praha

Praha

torsdag 15 december 2011

Julförberedelser

Årets pepparkaksdeg är förberedd. Nu skall den stå kallt i ett par dagar innan det blir dags att baka ut pepparkakorna. Hoppas på lyckat resultat i år, det är alltid lite knepigt då man flyttar för då är det ny ugn som får sättas på prov i det kritiska pepparkaksbaket. Så får kollegerna smaka lite nästa vecka, en del åker med Petr till hans familj i Trinec och några knaprar vi väl på själva också.
Vi har för vana att fira jul på var sitt håll, med var sin familj. En del tycker att det är konstigt, vill man inte fira den här högtiden tillsammans? Jo, vi vill fira den tillsammans med våra familjer. Med dem som vi annars inte ser så ofta, som gläds över att vi kommer "hem" till just den här högtiden. Vi är ju tillsammans (nästan) varje dag under året och båda vill gärna njuta av de egna, gamla goda jultraditionerna, så vi har valt den här versionen. Vi hinner nog fira jul tillsammans många många gånger ännu.
Dessutom har vi tagit det som tradition att fira vår egen jul sista lördagen vi är hemma tillsammans innan julen. Vi har också redan för flera år sedan bestämt oss för att inte köpa några julklappar åt varandra, istället investerar vi i något större tillsammans. Ett år var det en soffa, ett år en kamera. Då har jag t.o.m. packat in detta (nåja, inte soffan då) i julklappspapper och lagt "under granen" och så har vi öppnat paketet tillsammans :-) Roligt och stämningsfullt också fast man redan vet vad innehållet är.
Så nu på lördag skall det bli något av en julmiddag, som brukar vara ganska långt från den traditionella julmaten, säkert med pepparkakor och glögg till efterrätt.

Pepparkaksdegen 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar