Praha

Praha

onsdag 9 maj 2012

Snabbt sjukdomsförlopp

Förra lördagen inleddes med lite halsont, som blev värre under dagen. På kvällen hade jag frossa och mådde allmänt dåligt. På söndag hade jag bara halsont, men riktigt jävligt sådant, kunde knapps svälja. Tänkte att det var en förkylnings som väl ger med sig med några dagars vila, men eftersom jag då behövde en sjukskrivning blev det läkarbesök på måndag morgon.
Läkaren konstaterade angina och satte mig på antibiotikakur. Under tisdagen försvann halsontet, hosta återstod. Onsdag sitter jag här och undrar vart sjukdomen försvann??
Under skoltiden hade jag angina typ en gång i året. Den dröjde dock alltid mycket längre och jag hade hög feber bland annat. Nu hade jag max temperatur på 37,7 C.
Det var verkligen smart att gå till läkaren direkt, inte tro att det är en "lätt förkylning" och gå på jobb, som vanligt. Läste någonstans att barn som har angina men är feberfria i allmänhet till och med kan återvända till dagis 1-2 dagar efter att antibiotikakur inletts, eftersom man sedan tydligen inte smittar längre.
Och jag då? Nåja, jag är sjukskriven till början av nästa vecka (läkaren kanske tyckte att jag såg sliten ut eller något...). Nu har jag mest långtråkigt, försöker plöja igenom några böcker (det har blivit helt för lite av att läsa den senaste tiden), surfar och lyssnar på podcast. Fatta att jag skall sitta inne här i fem dagar till... Fram för allt så har jag en del saker som borde hinna fixas innan nästa veckas lördag, och nu missar jag en hel vecka då jag inte kan ta mig an de här. Petr får vara en handlingens man och sköta allting. Och jag får väl vädra mig på balkongen åtminstone på veckoslutet om det vackra vädret fortsätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar