Praha

Praha

onsdag 15 februari 2012

Östra Prag anropar

Hallå! Hörs vi i cyberrymden igen?
Det är länge sedan jag haft tid att skriva något och då jag skulle ta tag i detta senaste fredag visade sig att vi var utan internet, utan telefon och tv dessutom eftersom allt går över samma kabel-operatör.
Operatören hade haft kortslutning i någon central i vårt område, fick vi veta. Detta skulle lösas rätt snabbt, trodde de. Så vi har väntat, och väntat. Veckoslutet gick utan någon information, på måndag kväll trodde de att de skulle fixa felet senast på tisdag. På tisdag kväll kunde de berätta att de blivit tvugna att byta ut en hel kilometer av kabel. Men idag, onsdag, då vi kom hem fungerade äntligen allting igen.

Nå, nog klarar man sig ju utan internet, tv och telefon. Vi har ju dessutom haft tillgång till internet på jobbet och kännykkä har man ju alltid. Många deckare har det i alla fall blivit av att läsa den senaste veckan.

Värre var att vi på lördag morgon vaknade upp till ett hushåll utan vatten. I de senaste veckornas kyla (ner till -15 grader) hade ett vattenrör i området spruckit. Folk hamstrade kanistrar och flaskor med vatten i de små kiosk-butikerna runt omkring. Mot eftermiddagen fick vi nog av att inte kunna gå på tuppen, diska, etc. så vi åkte in till stan, åt lunch på restaurang, gick på bio och tog sedan ännu ett glas på en bar på kvällen. På söndag rann äntligen vattnet igen. Men endast kallt vatten fram till sen eftermiddag då också det varma vattnet kom igång igen, lagom till middagsdisken.

Så vi har levt lite primitivt de senaste dagarna. Men nog klarar man sig så också. Nu har allt återgått till normalförhållanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar