Praha

Praha

söndag 19 februari 2012

Prag på vintern

Vi har haft väldigt omväxlande väder i Prag den här vintern. Fram till jul och nyår kunde man nog knappast kalla det vinter. Ingen snö och väldigt milt väder. Men också på det nya årets sida har det varit allt annat än normal vinter. Januari var solig och mild, det kunde vara över +10 grader i solen. Vi fick ju åka iväg norrut mot bergen för att uppleva lite snö och is i alla fall.
Så i slutet av januari slog det om. Det blev plötsligt -10 grader, ibland ner mot -15. I över två veckor höll kylan i sig. Riktigt råkallt var det, speciellt i centrum där floden bidrar till att luften är så fuktig. Efter det blev det lite mildare, runt -5 och till och med Prag fick lite snö, som låg kvar ca en vecka innan det började regna och det tunna vita lagret smalt bort.
Nu rör sig temperaturerna igen över nollan, kring +5 var det igår och solen tittar fram. Det kändes väldigt vårligt i luften redan så vi får se om det fortsätter såhär eller om vintern slår tillbaka ännu en gång innan det blir vår och varmt på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar