Praha

Praha

tisdag 17 januari 2012

Winter wonderland

Förra söndagen kom vi äntligen iväg på en utflykt och steg på bussen till Liberec. Det var skönt att åka bort från storstaden Prag för en dag och dessutom fick vi uppleva riktig vinter uppe på berget Ještěd.

Vi tog linbanan upp till toppen och möttes av en hel del snö och is. Bergstoppen var inbäddad i moln, men emellanåt hade man bättre utsikt över landskapen nedanför. Härligt frisk luft kunde vi njuta av, fastän vinden var kall.
Uppe på Ještěd finns också ett intressant hotell där vi kunde värma oss och dricka en kopp te. Väl var det, för terassen utanför kändes ändå inte riktigt inbjudande:
Mera vinterbilder från utflykten finns här.

Sedan tog vi linbanan ner igen och promenerade förbi slalombackarna till spårvagnen som tog oss in till Liberec. (I hur många städer kan man förresten ta spårvagnen till slalombacken?!). Vi promenerade ett varv runt i stan. Centrum var rätt litet och folktomt såhär på en söndag, men det fanns fina hus att se på och så avslutade vi med lunch på en lokal restaurang. Några foton från Liberec finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar